In Blue

In Blue nu in de bioscoop te zien en de website staat online!

In Blue is nu in de bioscopen te zien! En bezoek de website van In Blue:

 

 

- Website: http://inbluedefilm.nl/

AMOR

De korte film AMOR geregiseerd door Isabel Lamberti is geselecteerd voor de competitie van Internationaal Korte Film Festival Uppsala!

 http://www.shortfilmfestival.com/en/films-in-competition-2017/  

- IJswater project: AMOR

Première In Blue Vlissingen en Oostende

Vrijdagavond 8 september jl. was het zover; in bijzijn van regisseur Jaap van Heusden, hoofdrolspeelster Maria Kraakman en meer cast & crew was IN BLUE de openingsfilm van het Film by the Sea festival in Vlissingen! Een warme ontvangst van 1250 enthousiaste openingsgalagasten, verdeeld over 3 zalen in de CineCity, betekende de nationale aftrap voor deze bijzondere film!

Onze zuiderburen waren de dag erna aan de beurt; de Belgische première van IN BLUE vond plaats op 9/9 op het Filmfestival van Oostende, waar Maria Kraakman vanwege haar acteerprestatie ook nog eens een prestigieuze ster mocht onthullen op de boulevard van Oostende!

IJswater project: In Blue

 

IN BLUE openingsfilm Film by the Sea 2017

IN BLUE is openingsfilm Film by the Sea 2017 en beleeft haar Nederlandse première op 8 september! Vanaf 14 september in de bioscoop.

- IJswater project: In Blue

- Website: https://www.filmbythesea.nl/nieuws/blue-openingsfilm-film-sea-2017

Evi & Co in productie

Onze nieuwe kinderserie Evi & Co gaat in productie! De serie, die is geschreven door scenarist Jeanine Cronie en wordt geregisseerd door Hilt Lochten, wordt deze zomer opgenomen. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met de KRONCRV en met steun van het NPO Fonds.

Iedere dag doet de 6-jarige Evi een wonderlijke ontdekking op het terrein naast haar huis, waar haar ouders mooie gebruikte spullen en curiosa verkopen. Opa Co woont ook op het terrein en samen met hem beleeft ze met de spullen van vroeger, speelse en soms ontroerende avonturen van nu. 

- IJswater project: Evi & Co

Opnamen Het Hart van Hadiah Tromp in volle gang!

De opnamen van Het Hart van Hadiah Tromp zijn gestart. Chloé Leenheer & Valentijn Benard spelen de hoofdrollen in de Telefilm van regisseur Erik de Bruyn. Het scenario is geschreven door Erik de Bruyn en Edward Stelder, de producent is IJswater Films en de coproducerende publieke omroep is AVROTROS. De opnamen zijn tot eind april op diverse locaties in Nederland en Duitsland. 

Van de regisseur van Wilde mossels en J. Kessels komt een verhaal over loyaliteit, liefde en nog iets, om te lachen. Het Hart van Hadiah Tromp is een romantische komedie met musicalelementen, die zich afspeelt in een (fictieve) marinewereld.

“.. De marine was een serieuze zaak, totdat Hadiah Tromp aan boord kwam…”

De jonge en talenvolle actrice Chloé Leenheer (Hadiah Tromp) speelde in tv-series zoals Zusjes, Bluf en Heer & Meester en de Telefilm Lellebelle. Ook was ze te zien in de bioscoopfilms De Nobelprijswinnaar en Sterke verhalen en in het theater in War Horse. Haar tegenspeler is het nieuwe talent Valentijn Benard (officier Paul Borremans), die momenteel te zien is als Erik Hazelhoff Roelfzema in de musical Soldaat van Oranje. Verder spelen onder anderen Peter Heerschop, Jacqueline Blom, Mike Weerts, Melody Klaver, Eva Layla Schipper, Jade Olieberg, Puck Pomelien Busser, Andre Dongelmans, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Korneel Evers, Genelva Krind, Sjaak-Pieter van Es en Donnya Zidan.

Regisseur/coscenarist Erik de Bruyn debuteerde in 2000 met Wilde mossels (Prijs Nederlandse Kritiek, Russian Film Critic Award, CJP Jeugdprijs, nominatie Gouden Kalf voor beste scenario). Met IJswater Films maakte hij de korte films Een meisje uit duizenden en De getuige (nominatie Gouden Kalf voor beste korte film, IFF Montecatini Best Short Film Award). Nadine, zijn tweede speelfilm, was openingsfilm op het Mannheim-Heidelberg International Filmfestival 2007. In 2011 volgde De president (Best Comedy Feature op Tiburon IFF). De Bruyn maakte de succesvolle AVRO-serie De troon en regisseerde afleveringen van Deadline, Van God los en Smeris. J. Kessels, zijn laatste speelfilm, opende het Nederlands Filmfestival 2015, won een Gouden Kalf voor beste production design, de Best Production Design Award op Chicago IFF en Best Feature op het Turijn Filmfestival. In 2016 regisseerde De Bruyn de Telefilm Hope (AVROTROS). Tevens maakte hij de documentaires Gitaarjongens en Racoon: Blue Days Song Days. 

IJswater Films produceerde bioscoopfilms zoals De Poolse bruid, Diep, Lotus, Supernova en Of ik gek ben en de Telefilms Skin (Gouden Kalf voor beste acteur), Win/Win (Prix Genève-Europe Best Script) en De nieuwe wereld (Emmy Award voor beste actrice). 

Het Hart van Hadiah Tromp komt tot stand in het kader van het Telefilmproject en wordt naar verwachting februari 2018 uitgezonden door AVROTROS bij de Nieuwe Nederlandse films op NPO3. Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.


Voor meer persinformatie en/of een setbezoek: Roddia Rumahloine (project supervisor)
IJswater Films, tel: 020 442 1760, e: roddia@ijswater.nl   

- IJswater project: Het Hart van Hadiah Tromp

- Website: https://www.facebook.com/Het-Hart-van-Hadiah-Tromp-191627144659268/

Sammy Paramaribo geselecteerd voor het TIFF Kids!

Onze kinderserie Sammy Paramaribo is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival Kids! Op het festival wordt de aflevering Bitterzoet vertoond tussen de beste kinderfilms en series vanuit de hele wereld. Het is bovendien de Canadese première voor de serie!

Je kunt de hele serie op NPO.nl bekijken: http://www.npo.nl/sammy-paramaribo/KN_1674701?source=suggestion&q=sammy%20paramarib

- IJswater project: Sammy Paramaribo

- Website: http://www.tiff.net/films/sammy-paramaribo-bittersweet/

OF IK GEK BEN wint Best Film Jury Award in India

Op het Noida International Film Festival in India heeft OF IK GEK BEN de Best Film Jury Award gewonnen! De jury koos uit een groot aantal internationale films OF IK GEK BEN uit als beste film van het jaar. 
Wil je de film na deze fantastische winst opnieuw bekijken? Hij is onder andere te zien via Pathé Thuis, KPN, Videoland en de DVD is te bestellen via Waterfront:

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

- Website: http://www.waterfrontfilm.nl/webshop.html

Jesses Wereld Drijfhout op PLAY International Kids Film Festival!

 

De aflevering Drijfhout van onze kinderserie Jesse's Wereld is geselecteerd voor het PLAY Kids International Film Festival in Lissabon! Het festival begint dit weekend en vertoont een week lang de leukste films en series voor kinderen. Jesse's Wereld: Drijfhout is op dit vrolijke festival geselecteerd voor de publieksprijs!

De serie produceerde wij in 2014 in coproductie met de KRO-NCRV en is te bekijken op NPO.nlhttps://lnkd.in/gHdPKv4

- IJswater project: Jesses Wereld

Internationale première OF IK GEK BEN!

 
OF IK GEK BEN is officieel geselecteerd voor het 4e Noida International Film Festival in India! Na vertoningen op het Nederlands Film Festival en Film by the Sea gaat de film nu ook zijn internationale premiere beleven. Het festival vind plaats op 12 februari in Noida, in de buurt van New Delhi. 
 

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

- Website: http://miniboxoffice.com/noidainternationalfilmfestival/